ДОГОВІР ПІДРЯДУ (кількість переглядів 6076)
 Визначення терміну:
угода міжзамовником і підрядником на виконання будівельних і монтажних робіт; основнийправовий документ, що регламентує взаємини договірних сторін і поряд ізчинним законодавством визначає їх економічну відповідальність за невиконаннячи неналежне виконання взятиx зобов’язань.

 Пояснення:
Розрізняють генеральні,субпідрядні та прямі договори підряду.
Генеральний Д.п. накапітальне будівництво укладається між забудовником і генпідрядноюбудівельно-монтажною організацією на виконання всієї сукупності будівельнихробіт, у т. ч. робіт, що передаються генеральним підрядником спеціалізованиморганізаціям за договорами субпідряду.
Субпідрядний договірукладається між генеральним підрядником та спеціалізованою будівельноюорганізацією на виконання окремих видів спеціальних будівельних робіт чимонтажу обладнання.
Прямий підрядний договір укладаєтьсябезпосередньо замовником зі спеціалізованою будівельною організацією навиконання фіксованих обсягів будівельних або спеціальних інженерних робіт наокремих об’єктах, які становлять частину будівельного комплексу, зпостачанням або без постачання обладнання і матеріалів.
Під часукладення Д.п. у ньому передбачають такі обов’язкові положення: вартістьробіт; терміни будівництва; обсяг і строки передавання підрядниковіпроектно-кошторисної документації та вимоги щодо неї; обов’язки щодопідготування майданчика (траси) для будівництва, забезпечення будівництваенергоресурсами; проведення будівельно-монтажних і пусконалагоджувальнихробіт; права замовника; умови скасування договору підряду; обов’язкипідрядника щодо збереження довкілля; майнова відповідальність за невиконаннячи неналежне виконання договірних зобов’язань.

 Етимологія:


 Галузь використання:
Фінанси

 Синоніми:

 Зв'язок з іншими словами: